Суспільство

KPAIЛ запустила першу соціальну рекламу на тему свідомого гемблінгу

За даними МОЗ, у світі понад 350 мільйонів осіб, котрі страждають від ігрової залежності — лудоманії. І це насправді серйозна проблема, з якою українці, на щастя, стикаються доволі рідко. Адже гральний бізнес був легалізований в Україні відносно недавно — у 2020 році. І лише 2-4% українців говорять, що самі мають залежність чи мають близьких з такою залежністю.

Проте такий невеликий відсоток ще не означає, що ситуація не може змінитися найближчим часом. Тому представники Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей нещодавно запустили соціальну рекламу у різних містах України, головна мета якої — донести до громадськості наступну думку:

«Азартні ігри — це лише розвага, а не спосіб побудувати добробут»

Саме такі рекламні банери почали зʼявлятися на вулицях міст, і їхня кількість поступово зростає. Як говорить Голова KPAIЛ Іван Рудий, така реклама має на меті знизити соціальні ризики, викликані тим, що гравці починають розцінювати гемблінг як джерело доходу. А це дійсно ризиковано й викликає залежність.

Іван Рудий наголошує, що до 2020 року гемблінг хоча й був заборонений в Україні, проте існував у вигляді тіньового бізнесу. А це має негативні наслідки з двох причин. По-перше, азартні ігри все одно були доступні, проте ніяким чином не працювали на вітчизняну економіку. А по-друге, у гравців банально не формувалося розуміння принципів свідомої гри. Зараз це змінюється, але потрібен час для правильної трансформації та відповідні умови для неї.

За словами Голови KPAIЛ, головна мета Комісії — зробити азартні ігрі безпечними розвагами для українців і водночас запобігти загрозам, які вони за собою тягнуть.

Варто памʼятати, що будь-яка азартна гра, чи то покер, рулетка, гра Авіатор чи різноманітні слоти — це в першу чергу саме розвага. А спроби зробити з неї постійне джерело прибутку — вкрай ризикована справа. Загалом експерти радять частіше використовувати саме безкоштовні можливості для ігор та різноманітні бонуси, щоб не ризикувати власними коштами. Зараз більшість популярних казино пропонують багато подібних бонусів та спецпропозицій.

Цілком очевидно, що гемблінг в Україні буде розвиватися впродовж 2023 року й надалі. Разом з тим збільшиться і зацікавленість українців азартними іграми. Тому перед KPAIЛ та іншими суміжними організаціями питання забезпечення свідомого гемблінгу буде стояти вкрай гостро. Особливо враховуючи те, що на легальному рівні азартні ігри в Україні — це дуже молода сфера. В ній ще багато невирішених питань, над якими потрібно працювати. Але відповідні роботи, як ми бачимо, ведуться. І це безумовно позитивна тенденція.

Так чи інакше гемблінг в Україні розвивається, а азартні онлайн-платформи пропонують своїм користувачам цікаві можливості для гри

 Джерело

Ще статті по темі

Back to top button