Суспільство

Крісло гендиректора НТКУ залишиться вакантним назавжди, — Наливайко

Після звільнення Зураба Аласанії на посаду гендиректора Національної телекомпанії України нікого не призначатимуть і не шукатимуть.

Про це повідомив глава Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Він зазначає, що нині НТКУ проходить процес перетворення на Національну суспільну телерадіокомпанію України (НСТУ), і процесом цим керує комісія з перетворення НТКУ на НСТУ. Саме ця комісія й виконуватиме управління телекомпанією, очолює комісію сам глава Держкомтелерадіо.

«На посаду генерального директора НТКУ призначення не буде. Комісія з 30 вересня виконує функції правління», — зазначив Наливайко.

Глава Держкомтелерадіо зауважив, що відставка Зураба Аласанії стала «несподіваною і неприємною», але до рішення екс-гендиректора НТКУ ставиться з розумінням. Наливайко також розповів, що керівника серед заступників, який консолідував би менеджмент, знайти не вдалося. Будь-яке призначення одного викликало б демарш і неприйняття інших. До того ж не на користь справі впливає песимістичний настрій керівництва НТКУ щодо завершення реформи та проведення Євробачення.

«Ми не можемо більше втрачати час на вирішення кадрового питання. Треба брати відповідальність, а не маневрувати, готуючись до виборів глави НСТУ або більш комфортних умов для організації пісенного конкурсу «Євробачення». Сподіваюсь, що весь менеджмент, якщо він відповідальний, залишиться на місцях», — заявив глава Держкомтелерадіо.

Нагадаємо, Зураб Аласанія заявив про відставку 1 листопада та зауважив, що працюватиме, допоки йому не знайдуть заміну. Наступного ж дня відставку гендиректора НТКУ схвалив Кабмін. Раніше ЗМІ припускали, що посаду може отримати один із заступників гендиректора – Олександр Харебін, водночас стало відомо, що троє інших заступників Аласанії написали заяви про звільнення.

Ще статті по темі

Back to top button