КультураСуспільство

Крізь сміх і сльози: у Чернігівському драмтеатрі відбулися вистави (Фото)

Дуже легко піддатися смутку чи тривожності, коли закінчується рік, протягом якого твоя рідна країна потерпає від нападу лютого ворога, а кінця війни ще не видно. Та за цей рік страждань і випробувань українці зрозуміли, що страхами й плачами Перемоги не здобути, і для подолання ворога потрібні міцність духу, бадьорий настрій і впевненість у своїх силах.

І якщо напередодні річниці повномасштабного вторгнення в Україну російського війська люди хочуть іти до театру, готові дивитися комедійну виставу, здатні посміятися зі сценічних жартів і сюжетних перипетій вистави, годі сумніватися в міцності їхнього духу і безмежності віри в Перемогу українського народу в цій жорстокій війні.

Саме такий заряд бадьорого настрою отримали глядачі, які прийшли цього четверга на перегляд вистави «Боїнг-Боїнг» за п’єсою М.Камолетті та спостерігали за романтичними пригодами молодого паризького ловеласа з трьома чарівними стюардесами.

Зовсім інша атмосфера панувала під час презентації експериментального мистецького проєкту «Рік по тому», представленого чернігівцям творчим ансамблем акторської молоді театру 24 лютого, у зв’язку з виповненням річниці війни, в якій український народ відстоює свою незалежність. Художня композиція, до якої входили поетичні твори, музичні та пісенні номери, хореографічна замальовка, глибоко схвилювала глядацьку аудиторію, знайшла відгук у серцях присутніх, викликала у кожного незабутні спогади, пов’язані з пережитим лихоліттям воєнного часу.

Глядачі разом з учасниками мистецького проєкту хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих протягом цього тяжкого року, а наприкінці бурхливими оплесками висловили свою вдячність воїнам Збройних Сил України, присутнім у залі, а також акторам, які підготували та провели цей благодійний захід.

Джерело: Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка

Фото з проєкту: «Рік по тому»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button