Суспільство

Кухар чернігівського ресторану стане обличчям українського вина

Відомий шеф-кухар Алекс Якутов, який працював бренд-шефом ресторану «Хряк» у Чернігові, а нині є експертом реаліті Нового каналу «На ножах» стане обличчям вина, яке вироблять в Україні.

Скуштувати авторський напій від шефа можна буде зовсім скоро.

Поки Новий канал готує до запуску реаліті «На ножах», Алекс Якутов у перервах між зйомками встигає з’їздити до рідного Маріуполя. Але не для того, щоб урятувати черговий заклад громадського харчування, а щоб зайнятися винною справою. Суворий шеф невдовзі представить вино власного виробництва, яке виготовляють в Україні за високими міжнародними стандартами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покинули Київ і оселилися на Корюківщині. Столичний шеф-кухар з дружиною відкрили кафе в Холмах (Фото)

«Одні дуже хороші хлопці в такий нелегкий час займаються виноробством на сході України. Не бояться вкладати гроші та розвивати економіку в тому регіоні. Дуже пишаюся ними, адже щоб висадити виноградники під Маріуполем, практично біля блокпоста, треба мати велику сміливість, – розповідає шеф. – Перед посадкою винороби відвозили ґрунт на експертизу до Італії, щоб їм підказали, які сорти винограду ідеально йому підходять. Коли зібрали перший урожай і зробили вино, покликали підказати, як покращити напій. Хоча винна справа – не моя основна специфіка, я на ній знаюся. Коли навчався в кулінарній школі в Італії, проходив курси сомельє. Цього разу на виноробні ми займалися купажуванням – змішували різні сорти винограду для покращення якості напою».

Шеф став автором трьох вин.

«Вино «Амароне» з в’яленого винограду – одне з моїх найулюбленіших. І оскільки я успішно вплинув на цей купаж, хлопці запропонували надрукувати етикетку з моїм обличчям. Сказали, що вино цілковито відображує мій характер», – ділиться шеф.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button