Суспільство

Кукурудзяні «стахановці»: Чернігівщина лідирує в аграрному рейтингу

У той час як збирання врожаю гречки та проса поступово добігає кінця, кукурудзу обмолочено лише з третини площ. При цьому зібрано 7 млн тонн зерна.

Наразі середній показник врожайності культури по країні загалом становить 4,35 т/га. Водночас лідируючі позиції у врожайності кукурудзи займають господарства таких областей:

Чернігівська — 7,5 т/га (обмолочено 10% площ);

Житомирська — 7,4 т/га (обмолочено 15% площ);

Хмельницька — 7,3 т/га (обмолочено 13% площ).

При цьому найнижчий показник урожайності на Луганщині, де з одного гектара місцеві аграрії в середньому отримують лише 2,3 тонни зерна кукурудзи.

За показником валового збору на першому місці знаходиться Полтавщина, де станом на 13 жовтня зібрано 900 тис. тонн зерна кукурудзи. Слідом ідуть Кіровоградська (897 тис. тонн) і Дніпропетровська (724 тис. тонн) області.

Збирання врожаю кукурудзи поступово набирає обертів, водночас на полях ще не обмолочено майже 3 млн га посівів культури.

Довідково:

Під валовим збором сільськогосподарських культур, або врожаєм, у статистиці заведено розуміти загальний розмір продукції в натуральному обчисленні, зібраної з основних, повторних і міжрядних посівів, площі багаторічних насаджень та інших сільськогосподарських угідь.

2017-10-17_163112

Джерело: SuperAgronom.com

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button