Суспільство

Купівля електромобіля: що необхідно знати?

Електромобілі мають низку переваг у порівнянні з бензиновими та дизельними моделями, їхня популярність, у тому числі в Україні, постійно зростає. Плануючи придбати транспортний засіб із силовою установкою, допоможуть прийняти рішення знання про особливості експлуатації транспортних засобів.

Моделі та вартість

На ринку представлений широкий вибір електромобілів на будь-який смак та бюджет. Популярні електромобілі в Україні:

  • Volkswagen ID.4 – має великий запас ходу до 522 км, просторий салон, оснащений сучасними технологіями;
  • Nissan Leaf – надійний та перевірений часом електромобіль, має доступну вартість, при ремонті не виникає труднощів з пошуком запчастин;
  • Tesla Model 3 – передові технології, великий запас ходу до 602 км, висока продуктивність – основні критерії популярності;
  • Renault Zoe – компактний міський електромобіль, з гарною маневреністю та доступною вартістю;
  • Hyundai Kona Electric – має стильний дизайн, запас ходу до 484 км, зручний салон.

Крім цих моделей, в Україні також мають попит: Audi e-tron, BMW i3, Chevrolet Bolt EV, Ford Mustang Mach-E, Kia e-Niro, Peugeot e-208, Porsche Taycan.

Ринок електромобілів в Україні швидко розвивається. З появою нових моделей ціни на електромобілі поступово знижуються. Якщо Ви плануєте придбання електромобіля, стежте за новинами та порівнюйте різні пропозиції.

Інфраструктура зарядних станцій

Сьогодні немає проблем із поповненням ємності акумулятора. Зарядити авто можна на паркуванні торгових та розважальних центрів, на СТО та сервісі, зарядна станція для електромобіля може бути облаштована навіть у гаражі, головне, щоб там була звичайна розетка.

Зарядити авто нескладно як у місті, так і на трасі. Багато моделей електрокарів підтримують функцію швидкого заряджання, завдяки цьому відновлення заряду батареї займає до тридцяти хвилин.

Запас ходу

Одним із головних факторів, який враховують при виборі, є запас ходу автомобіля. Він залежить від ємності акумулятора і може змінюватись від 100 до 600 км.

Технічне обслуговування

Електромобілі із силовою установкою не потребують частого технічного обслуговування. Найменша кількість взаємодіючих вузлів і систем знижує ризик поломок, порівняно з автомобілями, оснащеними двигуном внутрішнього згоряння. Для підтримки продуктивності та продовження терміну експлуатації достатньо дотримуватись рекомендацій виробника: регулярно перевіряти акумуляторну батарею та виконувати ТО.

Покупка

Перед покупкою електромобіля проведіть тест-драйв. Це дозволить оцінити ходові якості та маневреність авто, комфорт та інші параметри. Відвідавши компанію VOLTauto у Києві, Львові Ви зможете ознайомитись з асортиментом та характеристиками моделей, оцінити авто під час руху.

Компанія VOLTauto займає лідируючі позиції на ринку електромобілів, пропонує широкий асортимент моделей та вигідні умови співпраці. Ознайомитись з характеристиками моделей можна на офіційному сайті компанії voltauto.ua. У разі питань пропонується допомога професійних менеджерів. Електромобіль не тільки екологічний, а й економічний вид транспорту та правильний вибір моделі зробить життя комфортнішим, дозволить заощадити кошти.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button