Суспільство

Лікарі-волонтери їдуть до сіл Городнянщини

Учора на Городнянщину вперше приїхали лікарі-учасники волонтерського руху, який працює за підтримки Всесвітньої організації UNICEF, що підтримує дитинство та материнство.

Про це повідомляє міська рада.

У складі групи – сімейний лікар Людмила Овсієнко, яка є і депутатом обласної ради, лікар-педіатр Катерина Дейнека та медична сестра Тетяна Титаренко. Окрім своєї основної роботи в лікарнях Чернігова, до якої вони повертаються після виїздів, медики здійснюють подібну волонтерську діяльність у сільських регіонах Чернігівщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові почали розбирати завали зруйнованих під час обстрілів будинків (Фото, відео)

Перший виїзд на територію нашої громади було вирішено зробити у найвіддаленіші прикордонні села — Володимирівку та Ільмівку. Там працює один фельдшер на чотири села, а дістатися до лікарні в місто для багатьох селян похилого віку теж проблематично. І хоча лікарі орієнтовані на обслуговування та допомогу насамперед дитячому населенню, вони не відмовляють в огляді всім, хто цього потребує.

— За словами міського голови Андрія Богдана та керівництва Городнянської лікарні та ЦПМСД, ми знаємо, що на Городнянщині катастрофічно бракує лікарів, — пояснює Людмила Овсієнко. — Саме тому ми приїхали сюди, щоб по можливості якщо не лікувати, то оглянути та окреслити подальші дії щодо проблем зі здоров’ям у людей, які живуть у селах. Це перший наш виїзд у Городнянську громаду, але завдяки зацікавленості керівництва міської ради та лікарні, думаю, це буде системна робота за графіком.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button