Суспільство

Лікарняний ажіотаж: чернігівці не можуть викликати педіатра додому

Викликати дитячого лікаря додому для чернігівців виявилось проблемою. Обурені батьки звернулись зі скаргою, що зранку протягом години намагалися додзвонитись до дитячої поліклініки № 1 за номером виклику лікаря і зробити цього не змогли. Лінія більшість часу була постійно зайнята, коли ж вдавалося «прорватися в ефір», слухавки ніхто не брав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як до 1 квітня обрати сімейного лікаря: практичні поради

Головний лікар дитячої поліклініки № 1 Людмила Овсієнко прокоментувала цю ситуацію: «Це тільки сьогодні. Тому що дуже багато викликів. Понеділок. Почалася школа. Сезон захворюваності. У нас три телефони і всі задіяні. Нехай прийдуть ногами, якщо не можуть додзвонитись. На сьогодні на кожного лікаря по 30-40 викликів. Загалом у понеділок завжди такий ажіотаж. Цього понеділка в нас 375 викликів, минулого було 450. Ситуацію, можливо, вирішить електронна черга».

Коли вона запрацює, в лікарні ще не знають. Так само, як і не змогли підтвердити чи спростувати інформацію про те, що з новою реформою викликів додому взагалі не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оновлено реєстр лікарських засобів за Урядовою програмою «Доступні ліки»

«Там дуже багато питань. Зараз не можу коментувати. Міністерство охорони здоров’я нам не дає жодної нормативної бази. Немає чітких вказівок, будуть виклики чи ні. Усі чекаємо нормативної бази», – сказала Людмила Овсієнко.

Ще статті по темі

Back to top button