Суспільство

Лісові пожежі потребують запобігання, більшої відповідальності влади та людей, – депутат облради

*Актуально

Лісові пожежі, що тривають на півночі України, продемонстрували – влада не змогла провести якісну превентивну роботу та моніторинг ситуації. За словами депутата Чернігівської обласної ради від партії «Наш край» Петра Головача, пожежам треба було запобігати й оперативно ліквідовувати на початковому етапі, адже потім довелося гасити масові загоряння.

«Особливо в ці дні 34-х роковин Чорнобильської катастрофи дії влади демонструють, що вона не усвідомлює, на жаль, масштабності проблеми та її можливих катастрофічних наслідків на багато років уперед», – наголосив депутат від «Нашого краю».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще у двох жінок з Чернігівщини підтвердили Covid-19

Він зазначив, що пожежники демонструють відданість службовому обов’язку та героїзм, на відміну від влади, яка повністю дезорієнтована та неспроможна дати гідну відповідь на виклики.

Також Петро Головач наголосив на необхідності більшої відповідальності громадян, адже випалювання трави чи спалювання сміття дуже часто призводять до масштабних пожеж.

«Наш край» очікує, що влада зробить належні висновки та модернізує систему моніторингу за пожежами і їхньої ліквідації. ДСНС має отримати більше важелів і можливостей залучати до подолання наслідків стихійного лиха або техногенної катастрофи ресурси інших міністерств і відомств.

Разом із тим, влада має провести службове розслідування та з’ясувати, хто з чиновників і на якому рівні невчасно або неадекватно відреагував на ситуацію з пожежами в Київській, Житомирській і Чернігівській областях.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button