Суспільство

Листи, що продовжують життя, – поради чернігівської журналістки

Щороку до Новорічних та Різдвяних свят Олена Лазун закуповує листівки та конверти. Десять років тому вона започаткувала традицію – вітати близьких і рідних їй людей не банальними sms та повідомленнями в соцмережах, а власноруч підписаними листівками. Їх вона бере кілька десятків. Щороку ціна на продукцію «Укрпошти» збільшується, і вже цьогоріч на всі привітання вона витратила понад триста гривень.

Однак для Олени ціна не головне. Вона переконує, що для неї важливіша радість, яку листівки приносять її друзям. Олена Лазун – журналіст із 25-річним стажем.

Ще з 11-го класу писала статті в одну з конотопських газет Сумської області. Нині до рідного міста вона надсилає вітальні листівки: «Мої листи надходять до Чернігівської, Сумської і Київської області, – розповідає Олена. – Раніше я висилала листівки своїм бабусям. Мабуть, відтоді й почалася ця традиція. І хоч моїх бабусь, на жаль, немає вже кілька років, та я продовжую підписувати конверти своїм близьким і рідним. Це дуже радує моїх рідних. Адже останнім часом через новітні технології звичайний лист надходить рідко», – усміхається журналістка.

Звичайна листівка, виявляється, має чудодійну силу. Принаймні так запевняють психологи. Психолог Алла Скок переконує, що лист чи листівка, написані власноруч, мають більшу енергетичну цінність, ніж звичайне електронне повідомлення: «Людина відчуває, що вона комусь потрібна і про неї ніхто не забув. Коли просто говорити це людині – це одне, а якщо це написано, то це зовсім інше. Це важливіше. Для людини це показник того, що вона в житті значима. Якщо отримує лист, а тим паче, вітальну листівку, то відчуває піднесення. У неї підвищується гормон радості. А це позитивно впливає й на стан душі»

Пишіть своїм рідним листи і надсилайте листівки. Якщо кожне повідомлення, надіслане поштою, продовжить вашим близьким життя хоча б на кілька годин – це вже чудодійна сила. А відтак, перетворитися на чарівників психологи радять усім. Тим паче в Новорічні і Різдвяні свята.

Ще статті по темі

Back to top button