Суспільство

Літні канікули в Україні 2022. Коли закінчиться навчальний рік у школах

Загальна тривалість навчального року встановлена   законом України “Про освіту” 175 днів. Але у всіх навчальних закладах були вимушені весняні канікули, пов’язані із нападом Росії на Україну 24 лютого 2022 року. Їхня тривалість склала 2 тижні.

“Найголовніше в освітньому процесі – виконати навчальні програми, навчальні плани та державний стандарт здобуття освіти. Залежно від цього, кожен заклад освіти орієнтується на те, коли в нього закінчиться навчальний рік”, — пояснила в інтерв’ю каналу Відкритий начальниця управління науки, вищої та професійно-технічної освіти департаменту освіти та науки ОВА Любов Кравченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли проводитимуть ЗНО-2022: календар тестувань

Кожна педрада прийматиме індивідуальне рішення на підставі того, як швидко їм вдасться виконати програму навчального року 2021-2022.

Коли канікули в Україні: рекомендації МОН

Згідно з рекомендаціями Міністерства освіти України, літні канікули в Україні мають розпочатися з 1 червня до 31 серпня 2022 року. Але ці рекомендації були опубліковані задовго до військового вторгнення Росії, тому локально графік закінчення навчального року змінюється.

Коли закінчиться навчальний рік у різних регіонах

Місцева влада самостійно приймає рішення про дату закінчення навчального року у 2022 році з урахуванням рекомендацій МОН України.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button