Суспільство

У Чернігові припинили подачу гарячої води

Із сьогоднішнього дня, 1 вересня, в Чернігові тимчасово припинили подачу гарячої води. Це пов’язано з процесом укладання нового договору на постачання природного газу на умовах.

Про це  повідомляє АТ «Облтеплокомуненерго».

Документом передбачено новий механізм розрахунків тепловиків із постачальником природного газу, а саме — автоматичне списання надходжень за надані споживачам послуги із рахунків підприємства.

«Зі свого боку АТ «ОТКЕ» виконало всі необхідні зобов’язання, щоб цього не допустити, однак, згідно з даними інформаційної платформи оператора газотранспортної системи, з 1 вересня 2023 року АТ «ОТКЕ» не внесли до Реєстру споживачів, а 31 серпня зазначено як останній день чинності договору на постачання природного газу між АТ «ОТКЕ» та постачальником зі спецобов’язками ТОВ «ГК “Нафтогаз Трейдинг”». Відповідно, лімітів газу на поточний місяць не визначено», – зазначається в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині перевірили якість питної води

1 вересня регіональне газорозподільне підприємство АТ «Чернігівгаз» відключило газ шляхом опломбування газових вводів.

«З огляду на зазначене вище та до укладення нового договору на постачання природного газу, для чого Товариство вжило всіх залежних від нього заходів, АТ «ОТКЕ» змушене призупинити надання послуги з постачання гарячої води. Вирішення цього питання перебуває на розсуді постачальника природного газу ТОВ «ГК “Нафтогаз Трейдинг”», тоді як АТ «ОТКЕ» та наші споживачі залишаються заручниками ситуації, як і переважна більшість теплопостачальників України, до врегулювання всіх організаційних труднощів, зумовлених змінами в чинному законодавстві України», — йдеться в повідомленні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button