Суспільство

Літня медіашкола: у Чернігові навчають майбутніх журналістів (Фото)

У Чернігові стартувала літня медіашкола для тих, хто хоче опанувати професію журналіста. У суботу, 17 червня, у хабі «МедіаБаза. Чернігів» пройшло перше вступне заняття.

Усього до участі у навчанні було відібрано 16 найбільш вмотивованих учасників. Це студенти та люди із різною освітою і професією, основною метою яких є у подальшому працювати у місцевих ЗМІ.

Викладатимуть основи журналістської майстерності редактори та журналісти провідних ЗМІ Чернігівської області. Протягом 10 занять учасники медіа школи познайомляться, зокрема, зі стандартами роботи журналіста, тележурналістикою, написанням новин та інтерв’ю, а також, з технічними спеціальностями у сфері журналістики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині оголошено штормове попередження

Сьогодні в редакціях чернігівських відчувається “кадровий голод”.  В період лютого — березня 2022 року більшість  журналістів з Чернігова змушені були залишити свої домівки та переміститися в більш безпечні регіони України або за кордон.  Після деокупації Чернігівської області, у квітні 2022 року, більшість ЗМІ відновила свою роботу. Водночас, частина працівників (особливо працівниць) ЗМІ не повернулися до Чернігова з безпекових питань.  Також, частина чоловіків – журналістів добровільно або за повісткою приєдналися до лав ЗСУ та ТРО. 

По закінченню навчання усі учасники отримають сертифікати від Інституту Масової Інформації.

Медіашкола — це проєкт на базі хабу “МедіаБаза.Чернігів”, що впроваджується громадською організацією Чернігівський освітній центр “Ініціатива” за сприяння ГО  “Інститут  масової інформації”.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Фото Владислава Савенка

Ще статті по темі

Back to top button