Суспільство

Літо без пуховиків: синоптики прогнозують спеку та зливи

Синоптики озвучили свої прогнози на погоду цього літа. Як розповів заступник начальника Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко, перший місяць літа виявиться близьким до норми як за температурою, так і за опадами. Вдень повітря прогріється до +30, вночі буде прохолодніше – до +15 і нижче, особливо в першій декаді.

До речі, з ним погоджується і народний синоптик Леонід Горбань. Він розрахував, коли не варто виходити з дому без парасольки: з 2 по 5 червня, залежно від регіону, а також 15-17 і 25-26.

За прогнозами Прокопенка, липень виявиться спекотним (температура підніметься до +32), але зі зливами.

«Після опадів здебільшого холоднішає, але ненадовго, адже це все ж таки липень. На Одещині та в інших південних регіонах у середині літа очікуються сильні бурі з градом», — розповів журналістам Прокопенко.

А Горбань обіцяє середньодобову температуру в липні +20 – +25, тобто вночі на 5-7 градусів холодніше «середньої», а вдень – тепліше.

Прокопенко каже, що серпень буде прохолодним, з опадами нижче норми.

«Усього за місяць очікується 8-10 «мокрих»днів: із 2 по 4, 9-10, причому з бурею, 15-17, теж з бурею і градом, і з 26 по 30. Звідси і регулярні температурні «гойдалки»: після дощу холоднішатиме вночі до 12-15 градусів, а вдень середньодобова температура становитиме +18 – +24», – розповів Горбань.

Погода на літні свята (Трійцю, День Конституції і День Незалежності) буде теплою.

Трійця випадає цього року на неділю 4 червня. За прогнозами синоптиків, день із 90 % ймовірністю буде дощовим. Прогнози метеосайтів і народного синоптика показують, що на Трійцю по всій Україні очікуються хоч невеликі, але опади. Температура повітря буде комфортною – близько 25 градусів тепла.

День Конституції, який завжди припадає на 28 червня, очікується, за прогнозами Горбаня, ясним, теплим і сухим.

Приблизно таким чекаємо і День незалежності 24 серпня – теплим і без дощу.

Джерело: «Сегодня»

Ще статті по темі

Back to top button