Суспільство

Літо чергуватиме періоди спеки з періодами приємної прохолоди: синоптичний проноз

Червень цього року буде трохи теплішим за норму, що відображає тенденцію зростання середніх температур в останні роки. Про це розповідають синоптики Укргідрометцентру.

І водночас синоптики зазначають, що протягом останніх років світова тенденція полягає в тому, що влітку дедалі більше днів із високими значеннями температури, а літні місяці дедалі частіше б’ють температурні рекорди – як у нас, так і в багатьох країнах.

У червні середні температури повітря в Україні очікуються в межах від +19 до +23 градусів, що на півтора-два градуси тепліше за кліматичну норму.

Загалом є прогноз, що це літо чергуватиме періоди спеки з періодами приємної прохолоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час комендантської години чернігівські патрульні виявили нетверезого водія, який позбавлений права керування

Тим часом чернігівські синоптики віщують спекотний кінець травня і такий самий початок червня.

На 29 травня по Чернігівській області прогнозують мінливу хмарність, без істотних опадів. Вітер східний, 7-12 м/с. Температура по області вночі 12-17, вдень 25-30 тепла.

По Чернігову – мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер східний, 7-12 м/с. Температура вночі 14-16, вдень 27-29º тепла.

«30-31 травня буде хмарна погода з проясненнями, вночі подекуди невеликий дощ, удень короткочасний дощ, гроза. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі 13-18º, вдень 21-26º тепла.

1-2 червня місцями передбачається короткочасний дощ, гроза. Температура вночі 13-18, вдень 25-30 тепла», – зазначають чернігівські синоптики.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button