Суспільство

Ломако знайшов винних у «водній кризі» Новоселівки і розкритикував Гривка

Нещодавно жителі Новоселівки, що під Черніговом, вийшли на вулицю з протестом із вимогою вирішити своєрідну «водну кризу» в їхньому селі. Про причину народного невдоволення можна переглянути у сюжеті ТУТ.

Люди звинувачують КП «Чернігівводоканал» у небажанні укладати індивідуальні договори на постачання води.

Сьогодні, 20 лютого, на ранковій нараді у Чернігівській міськраді серед іншого також обговорили це питання.

Керівник КП «Чернігівводоканал» Сергій Малявко зазначив, що ситуація в Новоселівці жодним чином не пов’язана із чернігівським водоканалом, а людей виходити на протести підбурює народний депутат.

«Протяжність мережі 6 км. Мережа не на балансі водоканалу. Восени 2021 року ми встановили загальний прилад обліку і втрати по воді по Новоселівці становили від 40 до 50 % залежно від сезонності. Всі мешканці отримували воду безкоштовно, сплачувала Киселівська сільська рада. Але є люди, які підбурюють мешканців. Є народний депутат, який підбурює мешканців. Люди вийшли на перекриття, бо вони хочуть індивідуальні договори з водоканалом. Ми розірвали ці договори по форс-мажорним обставинам у травні 2023 року. Мережі були пошкоджені і водоканал працював над відновленням мереж, тих які на балансі, тобто по місту. Ми не могли увагу виділити Новоселівці. Ми розірвали договори. Нині ми запропонували Киселівській ОТГ заключити загальний договір по лічильнику, що вони і зробили. Але мешканці незадоволені. Адже депутати Киселівської громади проголосували, що надавач послуг буде якесь приватне підприємство, яке буде купувати воду у водоканалу по 15,56 грн., і встановили тариф, що підбурило мешканців. Мешканці не розуміють, чому вода тепер буде коштувати 30 грн. за куб. Ми не маємо жодного відношення», — зазначив Сергій Малявко.

В. о. керівника міського голови Олександр Ломако також висловив свою думку з цього приводу.

«Чому чернігівська громада повинна сплачувати за іншу громаду? Це не бідна громада. Це одна з найбагатших громад. Громада компенсує ці кошти, або люди сплачують повноцінно. Це питання внутрішнє, а не до водоканалу. Хтось за це має заплатити. По-друге. Треба називати прізвище народного депутата, який підбурює. Гривко. Це античернігівський народний депутат. Коли у Чернігові створювали військову адміністрацію, він більш за всіх там бігав у Верховній Раді і просив депутатів проголосувати за те, щоб припинити повноваження місцевого самоврядування. Зараз питання теж проти Чернігова і він знову це підтримує. Чому ми маємо платити?», — заявив Олександр Ломако.

Більш детально про ранкову нараду в муніципалітеті – дивіться в сюжеті на ЧЕЛАЙН.

Ще статті по темі

Back to top button