Суспільство

Ловись, рибко, велика і маленька: на Чернігівщині зарибнили озеро

Рибацька спільнота, об’єднана ідеєю благоустрою озера Циганського, що в Городянському районі, відзначала своєрідне свято – зарибнення водойми. Громадська організація, яка нині нараховує 210 небайдужих рибалок, зібрала кошти на придбання майже шестисот кілограмів молодняка білого амура, товстолоба, коропів звичайного та дзеркального. Рибу придбали в Чернігівському риборозпліднику та якомога швидше привезли на місце.

Випускати рибу в водойму зібрались кількадесят членів рибацько-спортивного клубу «Рибалки Городнянщини». Завдяки прохолодній погоді, правильній тарі і своєчасній доставці вся риба доїхала живою і бадьорою, що, звісно, порадувало риболовів. Члени товариства вже організували нагляд за водоймою, щоб перешкодити несанкціонованому вилову породної риби.

Цього року озеро Циганське знаходитиметься в режимі нерестової заборони. Також буде заборонено вилов риби, яку випустили в озеро – коропів, товстолобів та амурів. Всю іншу рибу можна буде ловити у звичайному режимі будь-кому, однак упійману рибу зазначених видів доведеться відпускати назад у водойму.

Приємно вразило узбережжя та прибережна територія. Трохи більше, ніж за півроку, рибацька громада навела-таки лад на озері. Тут облаштовано зони відпочинку та смітники, береги та стежки розчищено від чагарників. Найближчим часом рибалки обіцяють почистити берегову лінію від сміття після зими.

Відтепер за озером здійснюється цілодобовий нагляд за підтримки рибоохорони. А небайдужих людей, готових стати до роботи і взяти участь у спільних проектах, рибалки Городнянщини радо запрошують до свого колективу.

Джерело: «Новини Городнянщини»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button