Суспільство

Лукашенко наказав відремонтувати монумент Дружби поблизу Сеньківки

Монумент Дружби, встановлений у 1975 році поблизу Сеньківки Городнянського району на кордоні України, Білорусі та Росії, відремонтує білоруське підприємство «Добрушський комунальник», який і займався обслуговуванням цієї території.

«Останнім часом, коли ми приїжджали сюди, ми переживали відчуття гіркоти від того, що пам’ятник руйнується. І ми дуже раді, що було прийнято рішення привести його в належний стан», – сказала в ефірі телерадіокомпанії «Гомель» генеральний директор «Добрушського комунальника» Альона Смяглікова.

Про це повідомляє спільнота «Новини Городнянщини».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обійстя, що стоїть на розі траси Чернігів-Сеньківка, потерпає від вантажівок (Відео)

Вказівку привести до належного вигляду монумент, який колись означав дружбу слов’янських народів, дав президент Білорусі Олександр Лукашенко. За попередньою інформацією, вартість таких робіт становитиме 2 мільйони білоруських рублів. Фінансування здійснюватиметься з обласного бюджету Гомеля.

Свого часу монумент Дружби був створений Чернігівською, Гомельською та Брянською областями. Тоді в конкурсі проектів переміг проект гомельського архітектора Леоніда Сукачова. Реставратори запевняють, що пам’ятник буде збережений максимально. З трьох сторін підніжжя монументу з’явиться плитка з національними орнаментами кожної з країн.

У 2014 році, після анексії Криму Росією та початку воєнних дій на Донбасі, Україна відмовилась брати участь у будь-яких заходах, спільних із Російською Федерацією, зокрема й у щорічному фестивалі біля монумента Дружби.

Ще статті по темі

Back to top button