Суспільство

Львівські налисники та киданики: на Чернігівщині створили «Гастрономічний путівник» (Фото)

Чернігівщина багата гастрономічними «цікавинками». Тут лише в межах однієї громади створюють свої гастрономічні путівники. Хочете спробувати печеню по-кархівськи, юшку з білими грибами, лемішку, коржі з маком, квасовку, львівські налисники чи киданики. Тоді вам до Михайло-Коцюбинської громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігів у смартфоні: презентовано мобільний додаток СheGuide

«Ми збирали матеріали по всіх закладах культури сіл громади. У нас їх 12. Я попросила їх знайти таку страву, що відповідала б їхній місцевості. Тобто була, так би мовити, «національною» для них, яку вони пам’ятали б з самого малечку і ця страва готувалася тільки в них. Працівники закладів культури в мене дуже креативні, тому все знайшли, надали фото, перед цим приготували всі ці страви і мені залишалося лише сформувати це все в гастрономічний путівник», – розповідає Олена Доброговська, спеціаліст відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Михайло-Коцюбинської громади.

Для підготовки інколи шукали старих господинь, які пам’ятають, як готувати ту чи іншу страву. Разом готували, знімали і потім надавали рецепти та фото.

Усього в путівнику 13 страв. Цей путівник з «культурного» креативу михайло-коцюбинців не перший і не останній.

«У нас є «Туристична стежина громади». Це своєрідний путівник про громаду. «Гастрономічний путівник» – це не перше видання. Першою частиною був випуск про Юрія Дахна з села Москалі, про його колекцію старовинностей. Другим випуском став саме «Гастрономічний путівник». Третім планується випуск про частівки», – розказує Олена Доброговська.

На цьому в громаді зупинятися не планують і хочуть продовжувати випускати наступні «серії» «Туристичної стежини громади», щоб ознайомити жителів області, країни та навіть світу зі своїми колоритом і самобутністю.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button