Суспільство

Любеч запрошує зануритися в атмосферу Київської Русі

У суботу, 18 серпня, в стародавньому Любечі Ріпкинського району Чернігівщини відбудеться Х Відкритий фестиваль традиційної слов’янської культури та бойових єдиноборств «Київська Русь», який дасть змогу відвідувачам поринути в атмосферу минувшини.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив директор історико-археологічного музейного комплексу «Древній Любеч» Сергій Заліський.

«У програмі фестивалю цього року буде окремий перфоманс про Любеч часів Київської Русі, який допоможе глядачам зануритися в атмосферу прадавньої минувшини. Буде театралізоване дійство, флешмоб, буде дуже цікаво, приїздіть до нас», — запросив Заліський.

За його словами, під час фестивалю в Любечі відкриють пам’ятник древлянському князю Малку Любечанину — батькові Малуші та Добрині Микитича. Скульптури, присвячені останнім, у селищі вже є, отож нова завершить цю «сімейну» групу пам’ятників.

За інформацією сайту Любецької громади, ювілейний фестиваль «Київська Русь» присвячений 27-й річниці незалежності України та 1030-річчю Хрещення Київської Русі. Його програма буде насиченою, різноманітною й цікавою. Крім офіційних покладань  квітів до пам’ятного знака на честь 900-річчя Любецького з’їзду князів та відкриття фесту, вона передбачає театралізовані дійства, фольклорні та естрадні концерти, показові виступи шкіл бойових мистецтв, військових історичних клубів, кінного театру з «Соколиного хутора» тощо.

На стадіоні, де відбуватиметься захід, працюватимуть табір історичної реконструкції, майданчик для стрільби з лука, виставкова експозиція з козацької тематики, «Містечко майстрів», проводитимуться майстер-класи з традиційних народних ремесел і промислів та багато іншого.

Охочим ближче познайомитися з Любечем запропонують екскурсію селищем.

Джерело: Укрінформ

Ще статті по темі

Back to top button