Суспільство

У Мені після роботи люди ходять на ковзанку

Зимові розваги особливі й неповторні, дарують масу позитивних емоцій. Тому не випадково у громадах Чернігівщині взимку працюють ковзанки. Зокрема в Мені цьогоріч вона вже відкрита для відвідувачів.

«Ще з радянських часів був хокейний майданчик на стадіоні, який до відновлення роботи ковзанки, а це років 5 тому, не експлуатувався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Носівці запрацювала громадська ковзанка

Тож за той час все там розвалилося і погано виглядало. Коробка хокейна була повалена, освітлення не було. Тому на перших етапах саме це і відновили. А зараз просто беремо теплу воду, заливаємо ковзанку, розчищаємо та й усе. Це міська рада з активістами робить», — у  коментарі для ЧЕline зазначив Юрій Стальниченко, секретар Менської міської ради.

На ковзанці можна не просто досхочу покататися дітям і дорослим, а й тренується місцева хокейна команда. До речі, як закінчується робочий день і погода дозволяє, то багато людей на ковзанку приходить.

«Наша команда бере участь і в обласних змаганнях. До нас приїжджають спортсмени із Корюківки та Бахмача. Тобто багато дорослих і дітей захоплюються хокеєм. І тепер ця льодова арена буде щодня працювати до 22 години, бо освітлення до цього часу. А хокейна команда займатиметься по понеділках, середах і п’ятницях. Також кожну суботу і неділю будуть хокейні матчі», — сказав пан Юрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громадах Чернігівщини розповіли, що думають про «Вовину тисячу»

Менська хокейна команда складається переважно із дорослих, хоча на тренування діти теж приходять. Навіть на гру деякі з них на кілька хвилин пробують вийти на рівні з дорослими. Ось у цю суботу буде перший хокейний матч у нинішньому сезоні.

«Ми навіть спілкувалися з головою Федерації хокею України, коли наш стадіон подавали на «Велике будівництво». Вони підтримали те, що у нас у рамках реконструкції буде більш осучаснено хокейний майданчик. До нас на сьогодні приїжджають хокеїсти з Корюківки і Бахмача. Проводимо цікаві хокейні змагання.

Хокеїстам по програмі розвитку спорту років два чи три тому була закуплена форма, то вони в зеленій формі грають. Можливо наступного року ще будуть якісь покращення. Наприклад, нині у нас глядачі стоять, дивлячись хокейний матч. То зробимо якісь місця для сидіння. А торік, коли проводили хокейні матчі, то пригощали глядачів гарячим узваром, аби люди не мерзли», — зауважив Юрій Стальниченко.

Увагу на ковзанку у Мені звернули також через питання безпеки.

«Взимку, коли замерзають річки і озера, бачили, як багато людей виходили кататися на лід. Але це не завжди безпечно. Тому і подумали відновити ковзанку. Тим паче, що є попит на неї від населення», — розповів секретар Менської міської ради.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button