Суспільство

Любителям кави навинос запропонували мати свої стакани

Кава із собою — символ мобільної людини. Але також вона стала ознакою споживацького суспільства та забруднення навколишнього середовища. Тому все частіше в системі громадського харчування повертаються до старої системи — наливати напої лише в посуд покупця.

Кожну годину в одній тільки Німеччині у відро для сміття потрапляють 320 тис. паперових і пластикових стаканчиків. За рік їх накопичується до 3 млрд. Але не потрібно бути переконаним захисником екології, щоб погодитися з тим, що стаканчики, які переповнюють смітники або були викинуті в недозволеному місці, у міському ландшафті — явно зайва деталь, пише DW.

70% німців купують каву із собою. Тому нині в кав’ярнях деяких німецьких міст пропонують послугу «coffee-to-go-again» — «кава із собою знов і знов». Тому, хто приносить із собою багаторазову термочашку, обіцяють знижку. Багато кафе, кіосків, автозаправок використовують заставну систему Cupforcup: за €1 можна купити багаторазовий стакан, а пізніше здати його й отримати гроші або новий стакан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кава та страждання – головні помилки при схудненні

Наприклад, в їдальнях і кафетеріях університету Дюссельдорфа каву можна взяти із собою, лише придбавши багаторазовий кухоль під заставу в розмірі €5. Кришку, правда, з гігієнічних міркувань продають за додаткові €2. Утім, у відвідувачів є можливість заощадити, принісши свій посуд.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button