Суспільство

Майдан очима чернігівського фотокорреспондента (Відео)

«Вічна пам’ять героям» — так називається виставка чернігівського фотокореспондента Маріанни Харді.
Молода відчайдушна дівчина, учасник найстрашніших подій Революції Гідності. Навіть після вогнестрільного поранення вона не здалася і залишилася працювати на Майдані, щоб закарбувати історію кровавого політичного конфлікту та непереможної сили волі українців у своїх світлинах.
Маріанна згадує ті події з непередаваним почуттям, у якому переплелось усе: і біль, і втрата, і розпач, і віра, і надія…
Безперечно, Майдан залишив незгладимий слід у її житті.

«Поранення в мене було перше, це було 20 січня. Це була граната, камінь, нанюхалася сльозогінного газу, ну і кулі. Оскільки я була далеко, то кулі влучили і відпали, я їх позбирала і залишила собі на згадку. Під час Майдану всі намагались одне одному допомагати, на Грушевського один хлопець дав мені свої окуляри, сказав: Бережи очі, що жти бігаєш без нічого. Після цього я почала брати і каску, і засоби захисту»,чернігівський фотокореспондент Маріанна Харді.

Кожна зі світлин для Маріанни особлива, їх дуже багато. На виставці можна побачити лише 30 фотографій, які демонструють найбільш пам’ятні події на Майдані з листопада 2013 року.

«Про кожну фотографію можна говорити окремо. Я намагалася вибрати, щоб це була серія, щоб було хронологічно, тут фотографії від миру і до крові, скажемо так. Тобто як усе починалося, і щасливі обличчя козаків, і бабусі, і прапори. Також тут є фотографії, як «Беркут» бив людей, як вони всі в крові були, як усе було»,чернігівський фотокореспондент Маріанна Харді.

Життєстверджуюча фотовиставка, що надихає нас відстоювати свої права і далі йти до своєї мети, хоча б заради тих, хто поклав своє життя задля миру.

Ще статті по темі

Back to top button