Суспільство

«Оборона. Повага. Підтримка» – 1,5 млрд грн: аналіз програми, яку пропонує Чернігівська міськрада

Чернігівська міська територіальна громада робить свій внесок у підвищення обороноздатності міста та України і зміцнення української армії. Задля цього розроблена міська комплексна програма «Оборона. Повага. Підтримка».

Зокрема, передбачається надання прямої фінансової підтримки та покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин Збройних Сил України та інших військових формувань, що дислокуються в Чернігові. Також передбачається виконання завдань із територіальної оборони, розвитку системи реабілітації військовослужбовців, а також увічнення пам’яті полеглих, підтримка родин загиблих Захисників і Захисниць.

Більша частина коштів на фінансування заходів програми має бути виділена з державного бюджету – 919 958 689 грн.

Із бюджету Чернігівської міської територіальної громади – 665 833 000 грн.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми – 1 585 791 689 грн.

Далі – про основні пункти програми – докладніше.

Для оборонно-промислового комплексу та військових

Програма передбачає виконання державних цільових програм реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу, розроблення, освоєння та впровадження нових технологій, нарощування наявних виробничих потужностей для виготовлення продукції оборонного призначення. На це планується витратити 360 000 000 грн із державного бюджету України. Така ж сума з державного бюджету передбачена на закупівлю спеціальної техніки та потрібного обладнання.

На зміцнення матеріально-технічної бази, зокрема придбання техніки, обладнання, інших предметів і речей для військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної спеціальної служби транспорту та Державної прикордонної служби, розташованих на території м. Чернігова, передбачено 281 000 000 грн. Ця сума буде виділена з бюджету Чернігівської міської територіальної громади.

На аналогічні потреби для Сил територіальної оборони передбачено 76 840 000 грн із бюджету громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордоння Чернігівщини знову під ворожим вогнем

Соціальна підтримка

Передбачається одноразова грошова допомога особам, які отримали поранення, контузії, каліцтва під час захисту незалежності, суверенітету, територіальної цілісності України, в межах Програми соціальної підтримки населення у м. Чернігові на 2024 – 2026 роки.

Буде й одноразова адресна матеріальна допомога військовозобов’язаним, які були призвані за мобілізацією на особливий період у межах Програми соціальної підтримки населення в м. Чернігові на 2024 – 2026 роки. Закладається фінансування в розмірі 50 000 000 грн.

Планується також щомісячна адресна матеріальна допомога для покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України в межах Програми соціальної підтримки населення в м. Чернігові на 2024 – 2026 роки. Зокрема, передбачається 4 000 000 грн.

Для дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) в районі проведення антитерористичних операцій, передбачається забезпечення безкоштовним харчуванням у навчальних закладах. На цю потребу передбачається 1 000 000 грн із бюджету громади.

Щойно за програму проголосують депутати Чернігівської міської ради, відповідне рішення буде подано на затвердження начальнику Чернігівської міської військової адміністрації.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button