Суспільство

Маленькі меняни навчались любові до рідного краю (Фото)

Нещодавно на базі Менського дошкільного навчального закладу «Дитяча академія» відбулося засідання Клубу новопризначених вихователів дошкільних навчальних закладів «Творчість» на тему: «Україна – це ми!».

У ході засідання Клубу проведено низку заходів із дошкільниками, спрямованих на формування у дітей дошкільного віку національної свідомості, любові до рідного краю, поваги до державних і національних символів України, звичаїв і традицій.

Діти молодшого дошкільного віку побували в гостях у бабусі Одарки, ознайомилися з національним одягом українського народу, пригадали українські національні страви та спробували власноруч наліпити українських вареничків.

Вихованці середнього дошкільного віку створювали для групи власну «Книгу про Україну». В ході різноманітних дидактичних ігор діти закріпили свої знання про державні та національні символи України та рідного міста Мена, придумували власний орнамент для українського рушничка.

Вихованці старшого дошкільного віку вирушили в «ракеті часу» у віртуальну подорож до «господині української оселі», де в цікавій формі ознайомилися зі звичаями українського народу, національними стравами, українською народною мудрістю, пов’язаною з українською піччю.

Із метою підвищення фахового рівня учасників семінару в навчальному закладі проведено вікторину на тему «Ми – патріоти рідного краю», а також майстер-клас із паперового лозоплетіння «Від простого до складного».

Молоді педагоги мали можливість не лише ознайомитися з технікою паперового лозоплетіння, але й власноруч розпочати виготовлення виробу з паперу, переглянули слайдову презентацію виробів, які можна виготовити, використовуючи таку техніку роботи з папером, вчилися працювати в групах.

Ще статті по темі

Back to top button