Суспільство

Маніпуляції з монетками та ритуали: новорічні прикмети

Кажуть, що у ніч із 31 грудня на 1 січня здійснюються всі мрії. А тому навіть ті люди, які не вірять у прикмети, починають ними цікавитися, бажаючи відзначити це свято за всіма правилами, щоб привернути удачу. Здавна людство дотримується новорічних прикмет, хоча ніхто й не знає, правдиві вони чи ні.

Пропонуємо про всяк випадок згадати кілька прикмет, щоб бути більш підготовленими до яскравого та незабутнього свята.

Якщо Новий рік зустрічати в чомусь новому, то весь наступний рік буде вдалим.

У переддень Нового року в домівці повинні бути гроші, у жодному разі їх не можна давати в борг, інакше весь наступний рік їх завжди не вистачатиме.

Якщо на святковому столі багато їжі та напоїв, то весь рік буде достаток.

Із настанням темряви господар дому повинен тричі постукати лівою рукою по стовбуру яблуні, груші або сливи, щоб у новому році був хороший урожай.

Вранці в перший день нового року першим у дім повинен увійти чоловік – тоді в цьому домі буде щастя.

Усім відома прикмета «Як зустрінеш Новий рік, так його і проведеш», тому в Новорічну ніч не можна сваритися, плакати та рано лягати спати.

У день святкування Нового року не можна прати одяг, інакше накличете біду на когось із членів сім’ї.

Перед Новим роком не можна виносити сміття з дому, інакше можна винести благополуччя нового року.

Є ще новорічні ритуали, пов’язані з монетами. У день святкування необхідно покласти на дно холодильника червоний мішечок, попередньо помістивши в нього три мідні монети решкою догори. Також покладіть монетку під тарілку на святковому столі. Той, хто з’їсть із тієї тарілки, отримає фінансову удачу. А з першим ударом курантів треба затиснути монетку в руці, побажати собі матеріального благополуччя, кинути в келих із шампанським і випити напій до дна. Монету треба зберегти, зробити в ній дірочку й носити як брелок.

1 січня не можна прибирати в будинку – це обіцяє збитки і втрати, а також не можна багато працювати, інакше весь рік мине в тяжкій праці.

Кажуть, що у новорічні свята треба дарувати подарунки, пригощати, бажати всім щастя, і що більше людей ви привітаєте, то більше успіху вас чекає в новому році.

Тож не скупіться на подарунки та добрі побажання – і у вас усе буде гаразд!

Ще статті по темі

Back to top button