Суспільство

Марина Рейко розповіла подробиці своєї участі в Давоському форумі (Фото)

У швейцарському Давосі пройшов Всесвітній економічний форум. Цьогоріч на міжнародній зустрічі значну увагу приділяли саме Україні. Побували в Давосі і кілька представників із Чернігівщини. Одна з них – депутат Чернігівської міськради Марина Рейко.

У коментарі ЧЕline Марина Рейко розповіла про нюанси перебування в Давосі.

«Я зареєструвалася на сайті, пройшла перевірку й отримала запрошення до участі. В заявці я зазначила, що є депутатом Чернігівської міської ради, тому, звісно, представляла і Україну, і Чернігівщину. Жодних виступів стосовно Чернігова чи області на форумі, на жаль, не було. Проте це трохи не той формат. Говорили про Україну загалом, про майбутню перемогу, військові злочини росії, трибунал, відшкодування збитків і, звісно, про відбудову країни», – зазначає Марина Рейко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сила – в єднанні: Чернігівщина отримує допомогу (Відео)

Окремий сегмент обговорень стосувався пошуку інвесторів для відбудови об’єктів соціальної інфраструктури.

«Одним із завдань Український дім у Давосі ставив пошук інвесторів для відбудови окремих об’єктів соціальної інфраструктури. Що приємно, тут було мало не найбільше проєктів із Чернігівщини», – розповідає Марина Рейко.

Хоч із пошуком інвесторів ситуація надзвичайно складна, все ж певні позитивні моменти вже є.

«Важливий момент – без вільної англійської мови на Давоському форумі реально робити нічого. Я провела кілька важливих зустрічей, які ще матимуть продовження. Маю надію, що вони будуть плідні. Іноземці відгукуються на меценатські проєкти або гуманітарну допомогу. Враження від форуму – це крута міжнародна платформа, що об’єднує і країни, і людей», – зазначає Марина Рейко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button