Суспільство

«Маршрути пам’яті»: у Чернігові почали встановлювати інформаційні стенди (Фото)

Стартувала реалізація проєкту «Маршрути пам’яті», який реалізується завдяки сприянню фонду «Партнерство за сильну Україну» у співпраці з управлінням культури та туризму Чернігівської міської ради. Про це 14 серпня керівник цього управління Олександр Шевчук повідомив журналістам.

В рамках проєкту на території Чернігова визначили 12 локацій, де будуть встановлені інформаційні стенди. 

Сьогодні на Красній площі встановили перший стенд із загальною інформацією про трагічні події, які відбулися безпосередньо на цьому місці у період з дня повномасштабного вторгнення російських військ в Україну й до сьогодні. Розпочали з цього місця на знак роковин трагедії, яка сталася 19 серпня 2023 року біля театру, та вшанування загиблих від ракетної атаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські енергетики ледь не потрапили на розтяжку

– На цьому інформаційному стенді інформація про те, що відбувалося, починаючи з лютого-березня 2022 року і дотепер. Вся інформація уніфікована й викладена українською та англійською мовами, містить світлини та QR-код з посиланням на інформацію про трагічні місця, зокрема, де Чернігів міцно тримав оборону у 2022 році, – прокоментував начальник управління культури та туризму міськради Олександр Шевчук.

Аналогічні стенди будуть встановлені біля стадіону і бібліотеки по вул. Шевченка, біля «Чернігівської політехніки», у мікрорайонах «Бобровиця», «Подусівка» (на місці зруйнованих шкіл) та «ЗАЗ» (біля зруйнованого гуртожитку), на кладовищі «Яцево» тощо.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button