СуспільствоСуспільство (відео)

Масани з’єднали з Бобровицею: у Чернігові запустили новий тролейбусний маршрут (Відео)

У Чернігові запустили новий тролейбусний маршрут під номером 11. На нову лінію виділили шість недавно закуплених «рогатиків», які курсуватимуть від Масанів до мікрорайону Бобровиця.«Тролейбусний маршрут № 11, вулиця Незалежності – Бобровиця, функціонувати шістьма тролейбусами. Інтервал руху між ними – десь 13 хвилин», —  керівник управління транспорту чернігівської міської ради Олександр Бельський.

Повний круг 11-го маршруту становитиме близько 19 кілометрів. На кінцевих зупинках будуть обладнані стенди з точним розкладом руху. Також нові тролейбуси будуть значно енергоефективніші.

«Однозначні плюси, що це тролейбуси четверного покоління, вони більш енергоефективні, 30 – 35 % економії електроенергії,  голосове супроводження, світлова індикація зупинок і номера маршруту, це все передбачено», — начальник комерційної служби КП «ЧТУ» Руслан Ємець.

Під час запуску лінії мер міста радив підлеглим, як у цьому транспорті додати нових сервісів, і пообіцяв по можливості в 2017 році закупити ще новеньких тролейбусів.

«Їздили в гарних сорочках… І по-друге, подумайте, може, якась музика під час руху, ненав’язлива і неголосна. Безумовно, ми будемо дивитися на можливості, і ще десяток придбаємо в 2017 році», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Проїхатись на першому тролейбусі під номером 11 вирішила вся «королівська рать» — мер міста Атрошенко і народний депутат від Чернігова Березенко. А слідом за «рогатиком», у якому розмістилися високопоставлені чиновники, поїхали і їхні скромні авто.

Ще статті по темі

Back to top button