Суспільство

Маштабне оновлення: рятувальники отримали спецтехніку (Фото)

17 січня прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, в рамках робочої поїздки на Чернігівщину, зустрівся з рятувальниками ДСНС області та передав їм пожежну техніку і аварійно-рятувальне обладнання.

Вогнеборці отримали 4 пожежні автомобілі на базі шасі МАЗ, що закуплені за кошти державного бюджету на суму понад 15 млн. грн.

Глава Уряду також вручив двом вогнеборцям, які проявили мужність під час ліквідації наслідків руйнування житлового будинку в Чернігові іменні годинники.

Для оперативного реагування на всі надзвичайні події та ситуації рятувальники, в першу чергу, повинні бути забезпечені сучасною технікою. Саме тому бюджетом на 2017 рік передбачено виділити ДСНС 600 млн. грн на покращення матеріально-технічного забезпечення. Ми й надалі підтримуватимемо вогнеборців і вирішуватимемо питання щодо подальшого оновлення автопарку ДСНС, підвищення заробітних плат та забезпечення престижу професії рятувальника”, — зазначив Володимир Гройсман.

 

Також до піротехнічного підрозділу ДСНС області передано оперативний піротехнічний автомобіль Mitsubishi L-200, що був закуплений Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) за фінансової підтримки Уряду Японії. Крім того, рятувальники отримали бульдозер, закуплений Урядом Китайської Народної Республіки.

Чернігівська обласна державна адміністрація передала вогнеборцям аварійно-рятувальне обладнання (пожежні рукави, генератор, компресор, теплову гармату дизельну, теплову гармату електричну, мотопомпу, акумулятори до радіостанції) та бойовий одяг.

Ще статті по темі

Back to top button