Суспільство

Медична реформа прийнята

На зустрічі з чернігівським підприємцями Прем’єр-міністр Володимир Гройсман перервав виступ Анатолія Кінаха інформацією про голосування депутатами Верховної Ради медичної реформи.

Законопроект парламент проголосував.

Медичну реформу підтримали 227 депутатів.

Згідно з законопроектом, держава гарантує громадянам України та іншим визначеним законом особам надання необхідних медичних послуг та лікарських засобів повністю або частково за рахунок коштів Державного бюджету До галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я включається клінічна настанова – документ, який визначає вимоги до діагностичних, лікувальних, профілактичних та реабілітаційних методів надання медичної допомоги.

Додержання стандартів медичної допомоги (медичних стандартів), клінічних настанов є обов’язковим для всіх закладів охорони здоров’я, а також для фізичних осіб — підприємців, що провадять господарську діяльність з медичної практики.

Крім того, із закону виключається пункт: «Страхування громадян здійснюється за рахунок Державного бюджету України, коштів підприємств, установ і організацій та власних внесків громадян».

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button