Суспільство

Медичні «пертурбації»: чи планують реформувати ветеринарну медицину

Країна активно рухається шляхом реформ. Успішними назвати їх не можна, однак те, що вони відбуваються і «б’ють» по тих чи інших соціальних групах, це точно. Одна з останніх реформ «у дії» – це зміни в медицині. Тому ЧЕline вирішив поцікавитися: змінюючи медицину «для людей», чи є серед планів реформування ветеринарної медицини, яка зараз у складі потужного багатофункціонального державного органу «Держпродспоживслужба».

Цікавимося про реформи в начальника ГУ «Держпродспоживслужби» в Чернігівській області Юрія Павлішена.

«Від моменту створення «Держпродспоживслужби» (до її складу входить і ветеринарна медицина) в 2014 році, вона працює в сталому режимі. Жодних реформ не було і не планується. Принаймні на сьогодні. Вся структура ветеринарної медицини працює так само, як і було. Є дільниці, пункти, районні лікарні. Вся структура збережена і функціонує в повному обсязі», – пояснює Юрій Павлішен.

Єдині зміни стосувалися лабораторій. Їх укрупнили. Проте проблеми в цьому в «Держпродспоживслужбі» не вбачають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Карантином «накрило» 25 населених пунктів: на Чернігівщину повернулася чума свиней (Відео)

«По районах лабораторій було 20 (практично в кожному районі), а стало на разі 9 міжрайонних лабораторій, які повністю охоплюють усю область зоною обслуговування. Укрупнення на якість обслуговування ніяк не вплинуло. Всі дослідження як проводилися, так і проводяться», – розповідає начальник служби.

Зараз, за словами Юрія Павлішена, фінансування всіх установ ветеринарної медицини забезпечено, кошти надходять. Заробітна плата вчасно виплачується. Однією з найбільших проблем у сфері вважає кадрову.

«Проблемним питанням є кадрове. У нас не вистачає спеціалістів ветеринарної медицини. Особливо в сільській місцевості. На сьогодні ця проблема є, мабуть, однією з найважливіших. Причина цього – невисока заробітна плата. Вона не на тому рівні, щоб молоді кадри захотіли піти працювати в сільську місцевість», – розповідає Юрій Павлішен.

Наразі, за його словами, про реформу служби не йдеться. Адже і так нещодавно відбулися суттєві зміни в цій сфері.

Жодних офіційних листів, вказівок, розпоряджень тощо стосовно її реформування на рівні області не було.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button