Суспільство

Меморіальний анабіоз: через імператорські мутки ніхто не надсилає ескізів

Серед питань, які розглядали на розширеній нараді в Чернігівській міській раді, було й питання щодо проведення архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію щодо спорудження Меморіалу Захисникам України.

Після наради начальник управління архітектури та містобудування міської ради Сергій Калюжний прокоментував стан справ у цьому питанні прес-службі міської ради:

«Пропозиції для участі в конкурсі приймаються з 16 червня минулого року по 9 лютого поточного року включно. Підбиття результатів конкурсу здійснюватиметься до 26 лютого. Досі не надійшло жодної пропозиції. А якщо надійде лише одна, то комісія не матиме права навіть відкривати цей конверт. Потрібно не менше двох пропозицій. Утім, і в цьому випадку комісія може не визначати переможця, якщо їй не сподобалися обидві версії», – зазначив Сергій Калюжний.

За умовами конкурсу, якщо комісія схвалить будь-яку пропозицію, то її автор стане переможцем конкурсу, але це не робить обов’язковим спорудження такого пам’ятника автоматично. Проектна пропозиція розглядатиметься потім виконкомом та обговорюватиметься з громадськістю.

Як вже повідомлялося раніше, предметом конкурсу є спорудження Меморіалу Захисникам України на площі Героям Небесної Сотні та благоустрій прилеглої до неї території.

Влітку минулого року було оголошено повторний архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію щодо спорудження Меморіалу Захисникам України.

Адже робота-переможниця столичного архітектора Анастасії Орищук, попри схвальні відгуки членів журі, не сподобалася міському голові Владиславу Атрошенку. Відтак, оголосили повторний конкурс.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button