Суспільство

Як чернігівцям змінити постачальника газу і не втратити субсидію

Українці можуть змінити постачальника газу, якщо нинішній їх не влаштовує.

Зараз це виключно бюрократичний процес, що не потребує заміни труб та іншого устаткування. Споживачам треба тільки подати заявку на підключення до нового ритейлера, причому в більшості випадків це можна зробити онлайн, навіть не виходячи з дому. Всю іншу роботу виконують самі газовики, які зацікавлені в залученні нових клієнтів.

Для тих, хто не отримує від держави субсидії, процедура заміни постачальника на цьому й закінчується. Після подачі заявки їм залишається просто дочекатися повідомлення про перехід на обслуговування в нову компанію.

Тим же, хто отримує субсидію, донедавна треба було виконати ще один крок – повідомити соціальні служби про зміну провайдера. Це було необхідно для того, щоб вони могли коректно розрахувати суму держдопомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На дорогах Чернігівщини цьогоріч встановлять 8 комплексів камер автоматичної фіксації

Зробити це по телефону або через інтернет було неможливо. Тож багатьох сіверян і нині турбує проблема, як змінити постачальника газу та не втратити субсидію.

«Не так давно існувала практика, що в разі зміни надавача послуг, зокрема постачальника газу, людині треба було особисто звертатися до департаменту соціального захисту населення з письмовою заявою, в якій повідомлялося про зміни. Бо це одна з істотних умов, що впливає на розрахунок субсидії. На сьогодні в світлі останніх ініціатив уряду змінено положення і людині не треба звертатися до управління з письмовою заявою. Надавач послуг самостійно здійснює інформування управління департаменту соцзахисту. І, відповідно, надає інформацію про вартість надаваної послуги для перерахування субсидії.

Якщо людина взагалі не отримує субсидії, то звертатися новому надавачу послуг до департаменту соцзахисту, не потрібно», – пояснив Олег Русін, директор департаменту соціального захисту населення Чернігівської ОДА.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button