Суспільство

Менська ОТГ закликала батьків ремонтувати школи і садки за власні кошти

Менська ОТГ не збирається допомагати школам і садочкам громади готувати їх до нового навчального року. Про це йдеться у  листі Менської міської ради від 6 червня 2018 року керівникам закладів загальної середньої, дошкільної, позашкільної освіти.

У листі, зокрема, написано про те, що враховуючи складне фінансове становище бюджету Менської ОТГ та відділу освіти Менської міської ради, рекомендуємо в закладах освіти залучати батьківські кошти (на добровільній основі), кошти спонсорів для проведення ремонтних робіт класів та груп.

2018-06-10_164232

Нагадаємо, у  березні 2018 року міський голова Геннадій Примаков видав відповідне розпорядження директорам та завідувачам закладів освіти Менської ОТГ про заборону збору коштів з батьків учнів загальноосвітніх та вихованців дошкільних навчальних закладів для забезпечення видатків з поточного ремонту на утримання навчальних закладів.

Як повідомляє «Менщина», у травні видання отримало повідомлення, що в школах не вистачає коштів на поточні господарські витрати (миючі засоби, лампочки…) та ремонти, тому адміністрація навчальних закладів збирає так звані “добровільні внески”. І що, мовляв, керівництво громади дало негласне добро. Але на той час міський голова Геннадій Примаков запевнив, що розпорядження ніхто не скасовував.

Як бачимо, у Менській ОТГ скасування «добровільних» батьківських внесків було тимчасовим явищем.

Ще статті по темі

Back to top button