Суспільство

Менський гурт Steik хоче записати студійний альбом

Переможці обласного етапу конкурсу «Червона рута» Артем та Ілля Тихонови (гурт Steik) планують зробити свій перший пісенний альбом.

Довга дорога з окупованого Донецька до Мени, пошук роботи та місця для музичного простору. Така коротка історія молодих хлопців, які люблять музику та рідну землю.

Із гуртом редакція Сусіди.City цього року, коли хлопці привезли нагороду з Чернігова. Там вони посіли перше місце в номінації «Краща авторська пісня» та отримали право взяти участь у Всеукраїнському фестивалі «Червона рута» в 2019 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівців із Днем Незалежності вітатиме український фолк-метал-гурт

«Наша пісня «Дід Панас» сподобалася журі в Чернігові, – каже Артем Тихонов. – Цікаво, що ми дізналися про конкурс випадково і в останній день подали заявку на участь. Після цього гурт почали запрошувати на радіо, за плечима – фестиваль бардівської пісні на Голубих озерах. Тепер хочемо записати свій перший студійний альбом. Це пісні українською мовою власного авторства».

Але для того, щоб альбом вийшов, потрібні чималі кошти. Артем з Іллею вже мають репертуар пісень для запису. Тож хлопці шукають небайдужих людей, які фінансово допомогли б здійснити їхню мрію.

«Музика це наше життя, музику треба любити, – переконаний Артем Тихонов. – Цей рік дійсно був чудовим для нас. Ми побували з концертами у багатьох селах Менського району, також співали в Корюківці. Коли приїздили вперше, публіка зазвичай зустрічала насторожено. А під закінчення виступу зал аплодував і не хотів відпускати гурт зі сцени».

u8B9AzesBXPG7zK8KBeN

Ще статті по темі

Back to top button