Суспільство

Менський «радикальний пончик» знову в центрі кримінальної ситуації

Нещодавно в Мені поблизу Величківського залізничного переїзду у лісосмузі затримали трьох осіб і спецтехніку (вантажний автомобіль, трактор, бензопили) під час незаконної вирубки лісу. За даним фактом відкрите кримінальне провадження та внесено відомості до ЄДРДР.

Коментар із цього приводу від ГУНП у Чернігівської області ми ще не отримали, але все ж сподіваємося, що поліція об’єктивно розповість про менських лісокрадів.

За непідтвердженою інформацією, ця техніка належить одіозному місцевому бізнесмену, члену «Радикальної партії» — депутату Менської ОТГ Валерію Гайдукевичу (більше відомому на теренах Менщини як «радикальний пончик»).

До речі, Валерій Гайдукевич не вперше опиняється в епіцентрі кримінальної ситуації. Всі пам’ятають корупційну історію, в якій він фігурував зі своїм товаришем і однопартійцем Геннадієм Примаковим (нинішній міський голова Менської ОТГ). Хоч як би парадоксально це звучало, але менські «радикальні пончики» залишилися без покарання. Всі розуміють, що це все завдяки покровительству згори.

Невже і цього разу Валерій Гайдукевич вийде сухим із води? До речі, один із пріоритетних напрямів діяльності правоохоронних органів Чернігівщини – боротьба з незаконними вирубками лісу. Про це неодноразово заявляв Генеральний прокурор України Юрій Луценко під час представлення прокурора Чернігівської області. Тоді також генпрокурор «нагородив компліментами» представників Радикальної партії.

«Ляшко зібрав у себе в фракції жуликів різного ґатунку», — заявив Юрій Луценко. Як бачимо, менські ляшківці повністю виправдовують характеристику від головного прокурора.

У цій справі також можливий варіант покривання робітниками свого «шефа», тобто замовника-організатора «лісокрадної» акції. Причому причин може бути кілька. Одна з них – робітники будуть боятися здати Гайдукевича, адже добре знають його єство. Хто не знає – подивіться відео з бійки, в якій фігурує менський пончик. Але робітникам, які покривають Валерія Гайдукевича, варто усвідомити ось що: цими діями вони вчиняють ще кілька злочинів.

По-перше, за завідомо неправдиві показання передбачена кримінальна відповідальність – обмеження волі до 2 років. По-друге, техніка належить Валерію Гайдукевичу, і в разі, якщо робітники будуть заперечувати, що красти ліс затіяв «радикальний пончик», то, по суті, вони підписують собі ще один вирок, адже виходить, що вони банально вкрали цю техніку в «шефа». Тому логіка і здоровий глузд підказують: якщо чоловіки чесно в усьому зізнаються, то додаткова стаття їм не загрожує.

Закон один для всіх – мільйонер ти чи простий найманий працівник. А відтак, винні мають бути покарані.

ЧЕline вже направив офіційного листа до правоохоронних органів. Ми вимагаємо надати максимум інформації з цього приводу та проводити слідство у відкритій площині. Чекаємо оперативної реакції і відповіді. Ми не дозволимо «зам’яти» справу і вкотре відбілити злочинця.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button