Суспільство (відео)

У Мені знову судять радикалів – мера Примакова і депутата Гайдукевича (Відео)

Вже вкотре менські радикали – міський голова Геннадій Примаков та депутат райради Валерій Гайдукевич сидять на лаві підсудних. Близько півроку хабарницький скандал радикалів розбирають у судовому порядку.

У Менському райсуді –  чергове підготовче засідання по хабарницькій справі радикалів. Прокуратура Чернігівської області просить перенести розгляд справи до Чернігова, натякаючи, що посадовий статус обох обвинувачених може суттєво вплинути на кінцеве рішення по справі. Прокурор Розенко надав суду відповідне клопотання.

 «Дане клопотання обґрунтоване, крім тих обставин щодо статусу обвинувачених, також більшість свідків проживає у Чернігові прошу дане питання передати Апеляційному суду Чернігівської області», — прокурор прокуратури Чернігівської області Дмитро Розенко.

Утім суддя Менського райсуду Андрій Слісар, зачитавши клопотання у відкритому судді і заслухавши усі сторони, відмовив прокурору.

«Суд ухвалив відмовити про задоволення клопотання про передачу кримінального провадження. Оскарженню ухвала не підлягає», — суддя Менського районного суду Андрій Слісар.

Суд продовжився, утім не на довго. Прокурор Розенко подав ще клопотання, яким поставив крапку у підготовчому засіданні.

«Прокурор, ще будуть клопотання? Так, ваша честь, мається заява про відвід головуючого», — суддя Менського районного суду Андрій Слісар.

Справу радикалів-хабарників відклали на невизначений термін, допоки не знайдеться  інший представник Феміди, який розгляне питання про відвід свого менського колеги. Тож поки у корупційній справі радикалів стоїть три крапки, підозрювані Примаков та Гайдукевич ще теж не визначилися, чи винні вони.

«Аале все ж таки, чи вважаєте ви себе винним? Я вам розкажу через одне судове засідання», — підозрюваний Валерій Гайдукевич.

Нагадаємо, у липні минулого року співробітники СБУ разом з представниками прокуратури задокументували факт лобіювання на черговій сесії міської ради мером Примаковим питання щодо виготовлення проектно-технічної документації земельної ділянки. За шматок землі на території заводу продтоварів у Мені площею в один гектар мер вимагав від орендаря «відкат»  –  1000 доларів США. Подільником у корупційній справі був Валерій Гайдукевич. Утім ще до цього часу радикали-корупціонери усе ще не понесли покарання.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button