Суспільство

На Чернігівщині розгорівся «коровайний» скандал

У Прилуцькому районі на День Незалежності планують встановити Всеукраїнський рекорд – за кількістю короваїв. Кожен населений пункт повинен спекти паляницю за власним рецептом.

Здавало б, усе добре, та в бочці меду є ложка дьогтю. Адже у районі є населені пункти, в яких проживають близько десятка жителів. До того ж, ці люди не мають ані коштів на випікання, ані самих коровайниць.

Про це ЧЕline повідомила депутат Прилуцької районної ради Лідія Шевченко.

«На святкування Дня незалежності наша райдержадміністрація анонсувала зустріти свято із випічкою короваїв, і хочуть зареєструвати рекорд України за масовістю. І головам сільських рад було надано завдання від кожного населеного пункту спекти коровай. Але є села по 15 – 30 осіб, у селі повинна бути коровайниця, а в таких селах випікати нікому, люди всі обурюються. І деякі голови сільських рад замовляють короваї у Київській, Сумській областях, тому що за свої кошти випікати – це проблематично. Це красиво, але вимагати таке від кожного населеного пункту – це непосильно», розповіла вона.

Утім, голова Прилуцької районної ради Валентина Ковтун не вбачає в цьому проблеми і не знімає відповідальності із сіл, а готова знайти потрібні продукти або інвесторів для тих, хто не впорається з цим завданням.

«У нас буде встановлення всеукраїнського рекорду – парад короваїв. Буде 99 короваїв за кількістю населених пунктів у мене в районі. На сьогодні в нас є такі населені пункти, де досить мало людей, але вони належать до відповідної сільської ради. У нас у кожному населеному пункті є коровайні рецепти. Як реально пікся хліб у цьому селі. І якщо є питання, що потрібне борошно або цукор, то ми їх вирішуємо, бо в нас гарні урожаї та багаті інвестори», — зазначила голова райради.

Ще статті по темі

Back to top button