Суспільство

«Мер-костоправ»: на Чернігівщині голова громади займається цілительством

На Чернігівщині голова громади лікує людей з усієї області. Цілителем Юрій Кантур, керівник Комарівської громади, що на Борзнянщині, став близько чверті століття тому. Лікує спину, хребет.

«Почав давненько вже. Років 25 тому. Якось так випадково вийшло. У колежанки по роботі в спину «стрельнуло». Застосував трішки масажу, трішки лікувальної фізкультури та вдалося на ноги поставити. А далі трохи почитав літератури. Ознайомився. І зараз, скажемо так, не беруся всіх лікувати, але людям допомагаю. Частині є користь, частині – ні, як і пігулки. Єдине, в чому, вважаю, моя перевага – допоможу не всім, але гірше не зроблю нікому», – розповідає Юрій Кантур.

Народний цілитель освіти медичної не має. Вчителює. Але це не завадило стати легендарним у народі саме в медичній площині.

Після першого випадку лікування «пацієнтка» розповіла колегам і своїм знайомим. І так потихеньку, потихеньку…

72690011_957681344617482_1360616644048584704_n

Працює Юрій Кантур переважно за допомогою тактильних відчуттів, пальцями. Допомагає на початкових стадіях грижі, від защемлення нерва, в разі інших больових синдромів саме на хребті. Руки, ноги принципово не лікує. Як каже, «знає як», але не робить.

«Якщо є можливість допомогти, то пробую. Це все безболісно і не ризиковано», – пояснює народний цілитель.

Лікує як приїжджих з області, так і з сусідніх регіонів. Приходять багато місцевих. Усе безкоштовно.

«Місцеві надумалися та прийшли до сільради. У нас там у будинку культури є більярд несправний. То там просто на більярдному столі…»

На тиждень в середньому приходять декілька людей. Якщо багато звертаються, то, за словами Юрія Кантура, це погано, – руки погано відчувають. Попри неабияку популярність, голова громади запевняє, що слави не шукає.

«Я не вважаю це талантом. І я ніколи не планував цим заробляти. Якщо допомагає, то дякувати Богу. Не гіршає – вже нормально. Чесно кажучи, якщо це дар Божий, то я не відмовлю людям у допомозі. Але рекламувати себе і займатися цим принципово не хочу».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Олег Дешура

Ще статті по темі

Back to top button