Суспільство

Мережа гудить: знову розблокували Однокласники, Яндекс і ВКонтакте?

У п’ятницю, 19 липня, в Україні ряд користувачів Інтернету зміг безперешкодно потрапити на сайти “Одноклассники”, “ВКонтакте”, “Яндекс”, Mail.ru та інші заборонені в Україні ресурси.

Про це повідомляє UAportal.

У мережі припускають, що президент Володимир Зеленський дав розпорядження розблокувати зазначені ресурси, щоб напередодні парламентських виборів додати голосів партії “Слуга народу”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Vodafone заблокував мережу ВКонтакте

 

Інтернет-видання OBOZREVATEL з’ясувало, що українці цього ранку змогли без використання VPN потрапити на зазначені ресурси в інтернеті від провайдерів “Воля” і “Домонет”.

Водночас ряд користувачів Інтернету пише, що у них прямий доступ до вказаних ресурсів, як і раніше, відсутній.

UAportal перевірив інтернет від Київстару – там доступ заборонений.

OBOZREVATEL звернувся в службу підтримки “Воля”, і там заявили, що виконують українське законодавство, а ситуація з блокуванням зазначених заборонених ресурсів не змінювалася.

При цьому причину, по якій російські ресурси відкрилися у вільному доступі для ряду їхніх клієнтів, обіцяли з’ясувати.

Варто зауважити, що сервіси “Яндекса” і Mail.ru, соцмережі “ВКонтакте” і “Одноклассники” були заблоковані в Україні в 2017 році за указом тодішнього президента Петра Порошенка.

У березні 2019 року, незадовго до кінця терміну своїх повноважень, він підписав ще один указ, згідно з яким, список заборонених ресурсів був доповнений, а термін блокування продовжений ще на три роки.

Володимир Зеленський в квітні цього року висловлювався щодо заборони російських інтернет-ресурсів. На його думку, перш за все, перш ніж блокувати зазначені вище ресурси, варто було б пояснити українцям доцільність подібних заходів і надати їм альтернативні майданчики.

Коли у шоумена запитували, чи зніме він ці заборони, він відповідав, що українці і так запросто обходять блокування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button