Суспільство

Міграційна поліція проводить інформаційну кампанію із запобігання торгівлі людьми

Поліцейські закликають громадян бути обережними щодо пропозицій працевлаштування за кордоном. 

Працівники підрозділів міграційної поліції спільно з координатором протидії торгівлі людьми ОБСЄ та Міжнародною організацією «А21 Україна» проводять роз’яснювальну кампанію серед громадян, які виїжджають за кордон. 

У прикордонних регіонах – Чернівецькій, Львівській, Волинській, Вінницькій, Закарпатській областях – з людьми проводять профілактичні бесіди щодо уникнення потрапляння в ситуацію торгівлі людьми. Правоохоронці розробили інформаційні матеріали з контактними номерами телефонів гарячих ліній в Україні та за кордоном для отримання консультацій чи невідкладної допомоги. Поліцейські розповсюджують листівки серед громадян біля прикордонних пунктів пропуску та на вокзалах.

Такі заходи відбуваються спільно з координатором протидії торгівлі людьми ОБСЄ та Міжнародною організацією «А21 Україна».

Також у месенджері Telegram створено чат-бот «Залишайся в безпеці» @stay_in_safe_ua, через який громадяни можуть дізнатися про ризики торгівлі людьми, правила безпечного працевлаштування, контакти установ, що надають допомогу в Україні та за кордоном, форми торгівлі людьми та законодавство. 

Національна поліція закликає громадян, які залишають Україну у зв’язку з військовою агресією рф, уникати будь-яких сумнівних пропозицій щодо працевлаштування.

Джерело: Національна поліція України

Ще статті по темі

Back to top button