Суспільство

«Мій обов’язок – допомагати людям, навіть ризикуючи власним життям» – дільничний поліцейський з прикордонної Семенівки Петро Нікітенко

Вся правоохоронна кар’єра старшого дільничного офіцера поліції Петра Нікітенка вже 11 років розвивається у Семенівці Новгород-Сіверського району, куди переїхав з рідної Коропщини. Нині капітан поліції обслуговує територію, де розташовані 24 населені пункти, переважно уздовж кордону з країною-агресором.

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

Поліцейський каже, що із початком повномасштабного вторгнення росіян на українську землю дуже змінилося не тільки життя, а й пріоритети у щоденній роботі. А ще – суттєво збільшився обсяг завдань.

  • Як дільничний офіцер поліції, я ці ускладнення добре відчув на собі. Нашу громаду ледь не щодня обстрілюють російські вояки, тому мені доводиться докладати набагато більше зусиль, щоб підтримувати спокій і безпеку громадян. Мій обов’язок як поліцейського – вчасно опинитися поруч, вислухати людей, зрозуміти їхні проблеми, відгукнутися на кожен поклик про допомогу, навіть якщо для мене це пов’язано з ризиком для власного життя, – каже Петро.

Дільничний поліцейський щодня серед людей на території обслуговування. Він неодноразово брав участь в евакуації сімей з дітьми та людей похилого віку з обстрілюваних сіл Семенівської громади у більш безпечні місця. Також Петро Нікітенко регулярно доставляє гуманітарну допомогу сім’ям, які досі залишаються мешкати у прикордонні й через це відчувають особливо гостру матеріальну скруту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Призначено нового керівника Козелецької окружної прокуратури

На допомогу свого дільничного офіцера поліції з абсолютно різних питань неабияк сподіваються мешканці прикордонних сіл, більшість яких – люди похилого віку. Причому їхні прохання нерідко дуже далекі від прописаних поліцейських функцій, однак Петро не залишається осторонь. Не раз і не два офіцер особисто доставляв людям, чиї помешкання постраждали від ворожих обстрілів, будівельні матеріали для відновлення, допомагав ладнати пошкоджені вибухами двері та вікна.

Поліцейський переконаний, що, допомагаючи людям долати труднощі життя у прикордонні з агресором, він діє в межах своїх повноважень воєнного часу. Адже вся його увага спрямована на те, щоб забезпечити безпеку та підтримку мешканців своєї дільниці.

Петро Нікітенко вірить, що Україна обов’язково переможе, і тоді його робота повернеться в мирне русло. Але сам він не зміниться: буде згодом, як і сьогодні, завжди готовий підставити плече, бо безпека громадян для нього –найголовніше, а довіра і повага громади – найцінніша нагорода.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button