Суспільство

Мільйонні премії чиновників «Нафтогазу» за російській газ варто спрямувати на літній відпочинок дітей

*Актуально

«Наш край» виступив з ініціативою передачі 1 млрд премій чиновників «Нафтогазу» на фінансування літнього відпочинку 200 тисяч українських дітей. Про це повідомила депутат Чернігівської облради від партії «Наш край» Лариса Осадчук.

DSC_0840

За її словами, за 46 мільйонів доларів (понад 1 млрд грн), які спрямували собі на премії чиновники «Нафтогазу», могли би відпочити понад 200 тисяч українських дітей.

«Антисоціальне та аморальне рішення ухвалили чиновники «Нафтогазу», коли преміювали себе 46 млн доларів за перемогу у суді над російським «Газпромом». У той час, коли мільйони українців вимушені вибирати – заплатити за комуналку чи купити їжу, а уряд закликає заощаджувати газ, відірване від реалій керівництво нафтогазового монополіста вирішило «розпиляти» ці гроші між собою. «Наш край» закликає чиновників передати кошти на відпочинок українських дітей», – зазначила Лариса Осадчук.

Вона нагадала про досвід Польщі, в якій міністри, щоб повернути премії за минулий рік, продавали своє майно та брали кредити.

«Перед тим, як виписувати собі мільйонні премії, чиновники мали б врахувати наслідки скандалу у Польщі, коли екс-глава польського уряду виплатила значні премії собі та міністрам. Всі вони потім були змушені брати кредити та продавати майно, аби віддати отримані премії на благодійність», – наголосила депутат облради.

 «Партія закликає чиновників відмовитись від грошей та профінансувати відпочинок українських дітей», – підсумувала Лариса Осадчук.

Премii_Нафтогаз

Як повідомлялося раніше, Стокгольмський арбітраж присудив виплату «Газпромом» «Нафтогазу» штрафу у розмірі 4,56 млрд доларів. Наглядова рада «Нафтогазу України» вирішила роздати співробітникам компанії близько 45,6 мільйонів доларів у якості премії за перемогу у суді над російським «Газпромом».

 Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button