Суспільство

Міндовкілля запустило мобільний додаток “ЕкоЗагроза”

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України запустило офіційний вебресурс і мобільний додаток «ЕкоЗагроза».

Про це йдеться на офіційному порталі відомства.

З його допомогою можна дізнатися правдиву інформацію про стан повітря, води, ґрунту та інші відповідні дані у своєму регіоні коли, до прикладу, горять ліси, є ризик викиду радіації, або ж ворожа ракета поцілила у натобазу чи підприємство з хімікатами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Інстаграм оживили славнозвісну марку з кораблем. Тепер можна побачити, як “москва” іде у відомому напрямку!

Також на інтерактивній мапі можна подивитися дані моніторингових систем щодо якості повітря та рівня радіаційного забруднення по всій Україні та актуальні факти екологічних загроз, спричинених російськими окупантами.

Крім того, у застосунку можна повідомляти про факти екологічних злочинів проти довкілля, свідками яких ви стали. Зокрема, про горіння військової техніки, пожежу в лісі, розлив нафтопродуктів чи отруйних речовин у ґрунт або водойму, викид отруйних речовин (хлор, аміак, сірководень, синильна кислота, азотна кислота) у повітря тощо. Доступна функція виклику екстрених служб.

Завантажити додаток можна в GooglePlay й AppStore

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button