Суспільство

На Чернігівщині грип відступає

Триває моніторинг захворюваності на грип і ГРВІ. За минулий тиждень до закладів охорони здоров’я звернулися на 4,9% менше осіб, яким встановлено діагноз «ГРВІ», ніж за попередній, зокрема дітей – на 6,5%. Рівень захворюваності нижче епідемічного порогу на 19,4%, це середній рівень інтенсивності епідемічного процесу.

Триває перевищення епідемічного рівня захворюваності в Борзнянській міській, Вертіївській, Мринській сільських громадах Ніжинського району, Ладанській та Сухопов’янській сільських ТГ Прилуцького району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протягом лютого в Ніжині п’ятеро людей померли від ковіду

Органам місцевого самоврядування територіальних громад надано інформацію про епідемічну ситуацію з ГРВІ та грипу для ухвалення управлінських рішень.

У поточному епідсезоні серед циркулюючих вірусів домінує вірус грипу А. Водночас виділяються коронавіруси, віруси грипу В, парагрипу, риновіруси, РС-віруси, метапневмовіруси.

Показник охоплення вакцинацією проти грипу залишається низьким: від початку епідсезону вакциновано 2764 особи, з них 1755 осіб із групи медичного та епідемічного ризику, що становить 4,0% загальної кількості цієї групи.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button