Суспільство

Міністерка закордонних справ Канади побула на Чернігівщині

«Будинок жахів» – так Міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі назвала підвал-катівню у школі Ягідного. Також вона оглянула руйнування, які завдала росія в самому серці обласного центру.

«Щиро вдячна людям, які пережили жахи окупації, за мужність спускатися туди і розповідати. Це ще одне підтвердження того, що українці – незламна нація, — зазначила пані Міністерка. – В Україні я вчетверте, однак на півночі – вперше. Попри обставини, все ж щаслива тут бути. Тут є щось рідне моєму серцю, адже народилася на півночі Канади».

Начальник ОВА В’ячеслав Чаус коротко доповів про стан справ в області від початку повномасштабного вторгнення та подякував за потужну підтримку Канади.

«Одним з перших, хто відгукнувся на наші проблеми навесні минулого року, був Фонд «Партнерство за сильну Україну», який фінансується зокрема і Урядом Канади. Спільно ми змогли відновлювати житло, медичні, соціальні, освітні заклади; громади отримали низку спеціалізованої техніки. Фонд переймається і безпековими питаннями – плануємо встановлення нової системи оповіщення в Чернігові», — акцентував начальник ОВА.

До слова, днями три громади області долучилися до ініціативи «Інклюзивне відновлення за лідерства громад (CLIR)», яку реалізує проєкт SURGe. Це допоможе прокачати вміння і планувати та управляти власними пріоритетами відновлення.

Саме комплексне відновлення – є метою як Чернігівщини, так і Канади.

Як зауважила пані Жолі, у найближчих планах – організація візиту представників бізнесу Канади зокрема до прикордоння. Адже в країну, яка так відчайдушно бореться, необхідно інвестувати. І це не просто про солідарність, це про розумні вкладення.

Спільно з начальником ОВА В’ячеславом Чаусом делегація вшанувала пам’ять загиблих у російсько-українській війні.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button