Суспільство

Міністр інфраструктури пропонує розвивати аеродром у Ніжині

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявляє, що для розвитку регіональних аеропортів критично важливим є залучення туди бюджетних авіакомпаній.

У презентації «Авіаційна транспортна стратегія України до 2030 року» зазначено, що необхідно розвивати аеродроми Гостомель, Житомир, Ніжин і Біла Церква для лоукост-перевезень пасажирів до Києва і прилеглих населених пунктів.

«Розширення сегмента доступних авіаперевезень є запорукою розвитку авіаційної галузі. Лоукости, або авіакомпанії, які готові працювати в низькому ціновому сегменті, – ключові фактори, які стимулюватимуть розвиток регіональних аеропортів, а також супутньої транспортної інфраструктури в Україні. Лоукости – це не трагедія для аеропорту, а шанс наростити обсяги перевезень, збільшити надходження від неавіаційної діяльності, поліпшити туристичну привабливість регіону і, як наслідок, стимулювати його економічний розвиток«, – заявив Омелян.

Міністр зазначив, що стратегія розвитку місцевих аеропортів передбачає їх державну підтримку.

До речі, аеродром Ніжин знаходиться в підпорядкуванні Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Він призначений для базування військово-транспортних літаків і вертольотів.

Джерело: Центр транспортних стратегій 

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button