Суспільство

Лісгоспи Чернігівщини – у власність ОТГ

*Актуально

У постійному користуванні комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» перебувають земельні ділянки лісового фонду та ліси, які знаходяться фактично в межах створених об’єднаних територіальних громад, а тому цими землями повинні розпоряджатися ОТГ. Про це заявила керівник фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ольга Чередник.

«Зараз покладено початок земельній децентралізації. Якщо громади можуть розпоряджатися землями, то чому вони не можуть розпоряджатися природними ресурсами, які знаходяться чи ростуть на цих землях? І для цього потрібна лише політична воля депутатів обласної ради та керівництва області», – зазначила вона.

Також вона уточнила, що депутати кількох ОТГ за ініціативою «Нашого краю» вже звернулися до обласної ради щодо передачі комунальних лісгоспів у власність громад. «Депутати, якщо хочуть рухатися в напрямку розширення повноважень ОТГ та сформувати дохідну частину бюджетів для їх нормального розвитку, обов’язково повинні підтримати ці ініціативи!», – наголосила Ольга Чередник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громади прагнуть отримати у своє розпорядження комунальні лісгоспи

До речі, 20 березня в Чернігівському районі депутати від політичної партії «Наш край» під час сесії підтримали питання передачі лісгоспів у власність об’єднаних територіальних громад. Про це повідомила депутат Чернігівської районної ради від партії «Наш край» Ольга Гетта.

За її словами, рішення надзвичайно важливе для об’єднаних територіальних громад і зараз воно на часі, попри те, що раніше обласна рада під різними приводами не розглядала цього питання. Вона висловила упевненість, що депутати Чернігівської обласної ради найближчим часом передадуть ліси комунальних лісгоспів у власність об’єднаних територіальних громад.

У 2016 році звернулися до облради щодо передачі лісгоспів у власність громад депутати Батуринської та Носівської ОТГ. Цього року до Чернігівської обласної ради вже звернулися чи готують такі звернення депутати Ічнянської, Менської міських рад ОТГ, Сосницької селищної ради ОТГ. Ініціатором цих звернень виступають депутати від партії «Наш край».

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

5 коментарів

  1. Передати в ОТГ необхідно всі ліси в тому числі і держлісгоспів ліси ,останні два роки ліси вирубуються безпощадно а лісопродукція вивозиться за межі ОТГ, Демченко набиває карман та збижить за кордон.

  2. А так будуть набивати кармани голови ОТГ !!!

  3. Чи не призведе це до гибелі лісгоспів, так як у ОТГ не багато, а то і взагалі не має спеціалістів лісової галузі, і керувати будуть голова ОТГ та депутати, котрі також не проти відірвать собі ласий шматок

  4. Так крали тай красти будутьале на місцевому рівні бистро під зад дадуть та й деревина буде розподілятись на місцевому рівні для переробних підприємств та й вирубки будуть регулюватись не на нищення в колгоспних лісах завжди недорубували а спеціалісти куди дінуться нікуди будуть так само працювати може трохи злодюг Демченкових розженем але кошти за ліс будуть направлені на місцеві потреби, будівництво лікарень шкіл та іншої інфраструктури села а такі горе депутати обласної ради як Пащенко займуть свої місця на нарах які їх уже чекають. Демченко на замовлення Київських чиновників за непомірної жадності за пару років дорубає ліси адже ми бачимо в новинах що робиться по Чернігівському лісовому господарству а що брат директора працівник СБУ КРИШУЄ.

  5. Нічого дивного в незадоволені громад немає адже в Козелецьрайагролісгосп депутат обласної ради Пащенко привіз свогь новоспеченого ставленика директора лісгоспу який розповідає в колективі що віддав за посаду 20 тис.зелених то йому треба відбити і почалось нове кіно цех де працювали працівники лісгоспу зупинив діяльність та передав в аренду лісозаготівельні роботи передав теж приватним структурам а механізатори та робітники залишились без роботи та копійки і що а щож Пащенку щеж треба зїздить відпочить на Мальдіви та безробітному за щзось треба жити.

Back to top button