Суспільство

«Міс та містер мрія»: У Козельці провели конкурс для особливих дітей (Фото)

Дивитися, як здійснюється чиясь мрія – це викликає сльози щастя й перехоплює подих. А ще за цим надзвичайно цікаво спостерігати. Особливо, коли це відбувається в Центрі комплексної реабілітації дітей з інвалідністю Козелецької селищної ради, де ідейним натхненником виступає вчитель-реабілітолог Людмила Кубар. Конкурс для вихованці Центру «Міс та Містер Мрія» пройшов 25 вересня у теплій атмосфері закладу при активній підтримці батьків, працівників Центру та гостей.

Учасники дуже хвилювалися. Наперед підготувалися до завдань конкурсу, випрасували сукні та костюми (до слова, наряди вихованці міняли кілька разів протягом програми – все було як у справжніх знаменитостей!). Допомагали дітям куратори, тобто викладачі Центру, адже конкурсанти потребували як моральної, так і фізичної підтримки. І не зважаючи на те, що більшість з них можуть пересуватися лише з допомогою дорослих, діти показали ефектне шоу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Особливі діти Чернігова можуть безкоштовно відвідувати заняття з реабілітаційного фітнесу

Конкурс передбачав представлення учасників «Візитівку», демонстрацію їхніх інтелектуальних та творчих здібностей, а також розповідь про свою мрію. Глядачі не просто побачили, як конкурсанти втілювали свої мрії в життя, а й змогли пройнятися подихом Дива! Дитячі очі сяяли від щастя, а батьківські були мокрі від сліз.

Сльози радості та гордості за свого сина наповнили очі мами Даниїла Удовиченка, коли він виконав для неї пісню. Аміна Булах влаштувала справжній салон краси і продемонструвала свої перукарські здібності просто перед здивованими глядачами. Катерина Крокос за час відвідування Центру реабілітації відкрила в собі хист до аплікації й показала свої чудові роботи – і це все було зроблене руками дитини, якій важко дається координація рухів! Світлана Клименко вже кілька років поспіль захоплюється вишивкою. На конкурсі вона презентувала свої вишиті картини. Коли ж присутні в залі уважно роздивилися їх, зрозуміли, що хрестики на них такі малесенькі, що не кожна доросла майстриня зуміє такі вишити. Побути на місці поліцейського та розкрити злочин зумів Михайло Науменко. Форма йому дуже пасувала. Аудиторія підтримувала його надзвичайно, тому все вдалося як слід. Альона Ічанська предстала перед дорослими у замазаному фарбами фартуху, вона мріяла бути художницею, і вона цю мрію вже втілює в життя. На конкурсі дівчинка продемонструвала власноручно намальований портрет свого куратора, а трохи згодом влаштувала виставку своїх картин. Всі були в захваті від побаченого!

— У нашому закладі немає звичайних дітей, вони всі особливі, — розповідає директор ЦКРДІ Лілія Квітко. –  Бо ми саме для того і працюємо, що розгледіти й розкрити в повній мірі їхні здібності й таланти. Тому конкурси талантів, в яких вони часто беруть участь, завжди приносять вихованцям різноманітні нагороди. А сьогодні ми допомогли нашим хлопцям та дівчатам зрозуміти, що мрії збуваються. Тому треба мріяти, треба йти до своєї мети, і все обов’язково вийде! Тим більше, і ми, і батьки завжди поряд.

Сайт Козелецької ОТГ

Ще статті по темі

Back to top button